Grannsamverkan

Barkarby-Skälby Villaägareförening har under många år i nära samarbete med polisen medverkat vid start av områden för grannsamverkan. Grannsamverkan förutsätter att grannarna i ett område är aktiva när det gäller vaksamhet och brottsförebyggande åtgärder och har en kontaktperson.

Vad är grannsamverkan och grannstöd?

Det är viktigt att komma ihåg att begreppet ”grannar” också omfattar mig själv och att brottsförebyggande åtgärder i mitt eget hus är ett viktigt bidrag till att minska tjuvarnas intresse för området. Grannstöd har funnits i Stockholms län i många år och i Järfälla kommun finns över 250 grannsamverkans områden.  Grannstödsbilen, som bemannas av frivilliga, verkar i brottsdrabbade områden med uppdrag att observera och rapportera utifrån information från bland annat närpolisen. Grannstöd står under en styrgrupp med representation från Närpolisen, Järfälla kommun, Järfällahus AB, Barkarby-Skälby Villaägareförening. Föreningens representant är Marie-Louise Cederström.
Vill du komma i kontakt med grannstödsbilen? Ring: 070-763 35 45

Nu finns även flera forum på Facebook, där grannar snabbt kan informera varandra om händelser i sitt bostadsområdet, som till exempel i gruppen: Det händer i Skälby Järfälla.

Läs mer om grannsamverkan på följande sidor:
Grannsamverkan i Järfälla
Närpolisens informationssida

Tips för att undvika inbrott

Som en hjälp att se över brottsskyddet i Ditt hus har vi sammanställt en del erfarenheter och goda råd som vi hoppas Du kan ha nytta av och också sprida till Dina grannar även om de inte är medlemmar i villaägareföreningen – än!

En bra utgångs punkt är att se på det egna huset med en inbrottstjuvs ögon och ställa sig ett antal frågor och funderingar.

 • Vilka är husets svaga punkter?
 • Var tar man sig lättast in osedd?
 • Finns skyddande häckar och buskar?
 • Kan grannarna se eller höra att man är där?
 • Har huset larm?
 • Finns det en olåst stege i omgivningen?

Specialpris på lås
Barkarby Skälby Villaägarföreningen har förhandlat fram ett specialpris på lås till altandörrar hos AB Norrlås och Järfälla Låsservice. Erbjudandet gäller för alla boende i Barkarby Skälby, inte bara föreningsmedlemmar.
Ta del av erbjudande! (kräver inloggning).

En tanke på “Grannsamverkan

 1. Hej,
  Jag är intresserade om information om någon äldremänniska behöver hjälp med något. Vänligen kontakta mig om det är någon som behöver något helt utan kostnad.:

  nagrs@msn.com
  Nancy Granström
  0725831414

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.