Blandat från höstens aktiviteter…

Skälby Höstmarknad 2015
Villaägarnas dag och Skälby höstmarknad 2015
Glest mellan stånd och paraplyer

Villaägarnas dag anordnades den 5 september runt om i landet. Styrelsen valde att finnas med på Skälby höstmarknad den 6 september, för att informera besökare om föreningens viktiga arbete och visa på den kunskap som finns inom Villaägarna. Vi fick en mycket bra marknadsplats, i god tid sattes tältet upp, något som var nödvändigt då regnet vräkte ner. Tyvärr sattes regnrekord denna helg vilket orsakade översvämmade vägar och inställda skolor följande dag. Cirka 20 marknadsstånd mötte de tappra besökare som trotts ihållande regn bestämt sig för ett marknadsbesök. Förhoppningsvis lyckades vi sprida lite nyttig information och kanske även värva någon ny medlem.

Höstmöte 2015

Höstmöte 2015Tisdagen den 20 oktober var kommunens konsumentvägledare Anne Rosenberg inbjuden till föreningens höstmöte för att berätta om våra rättigheter och skyldigheter som konsumenter. Närmare 40 personer hade vigt denna afton för att förbättra sina kunskaper om till exempel: ogiltiga, oskäliga, undantag från (bindande) bundenhet, avbeställningsrätt, öppet köp, bytesrätt, ångerrätt och mycket mera som Anne beskrev med tydliga exempel på hur man bör och kan agera som konsument. Anne fick svara på många frågor och hon gav flera goda råd bland annat om att anmäla sin telefon till NIX för att slippa störande försäljare samt att man måste anmäla samtliga telefonnummer, både fast och mobil telefon. Nummer till NIX: 077-228 00 00. Ytterligare tips: skaffa en digital brevlåda för kommunikation med myndigheter och på så sätt undvika att värdefull post försvinner från brevlådan vid gatan. Här en länk till information om digital brevlåda. Behöver man konsumentrådgivning så har Järfälla kommun den servicen för sina invånare: Ring kommunens Servicecenter tfn 08-580 285 00
Konsumentråd
Kvällen avslutades traditionellt med närvarolotteri och föreningens ordförande, Gertrud Fogelström, delade ut en presentcheck till en lycklig vinnare på en fotbehandling och några vackra blommor till flera medlemmar med vinstlotter. Gertrud avslutade kvällen med samma ord som vid start: Föreningen saknar valberedning och styrelsen vädjar till medlemmarna att komma med förslag på tänkbara personer. Det finns även vakanser i styrelsen, så om du känner att det skulle vara kul att hjälpa till, så är du hjärtligt välkommen och ta kontakt med oss. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.