Jubileumsskrift – 90 år.

Under 2015 har Barkarby-Skälby Villaföreningen fyllt 90 år och styrelsen bestämde sig för att ta fram en jubileumsskrift. Denna har delats ut till samtliga villa- och radhusägare i Barkarby och Skälby.
Trots styrelsens ambitiösa arbete med fakta kring bilder och texter så har ett fel upptäckts av en medlem gällande järnvägen Spånga – Lövsta på sidan 3. ”Sista soptåget gick 1956”. Det var persontrafiken som upphörde den 1 december 1956, en månad sedan tunnelbanan till Hässelby gård hade öppnats, vilket ansågs göra persontrafiken på Lövstabanan överflödig och sista dagen med soptrafik till Lövsta var den 10 september 1970.
Hör gärna av dig om du upptäcker fler faktafel eller vill bidra med egna bilder och berättelse inför 100 års jubileet.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.