Grannstödsbrev från närpolisen

Polisens riksnummer                          Dygnet runt 114 14
Norrortspolisens telefonnr                Dygnet runt 114 14
SOS NÖD-tfn                                         Dygnet runt 112
Lokalpolisen Järfälla, Upplands -bro  114 14
Albin Näverberg                                    0708-95 15 08

Året som gick
Året som gick har präglats av färre angrepp på bostäder inom Järfälla lokalpolisområde.
I Upplands-Bro har minskningen inte blivit så stor 2019. Brottsbelastningen låg dock redan lågt under 2018. I Järfälla är dock minskningen av bostadsangrepp procentuellt mycket stor, speciellt då det gäller fullbordade inbrott i villor.
Tillvägagångssättet har till den största delen varit brutna fönster, krossade fönster och brutna balkong- dörrar. Som aktualiserats i media har tillgreppen av cyklar ökat, speciellt under andra halvåret.
För att titta på de aktuella siffrorna så finns de i de bifogade bilagorna. En av bilagorna visar angreppen på bostäder månadsvis.
Bostadsangrepp mm 2019 Järfälla o Upplands-Bro
Ínbrott månadsvis under 2017 – 2019

Vad gör man för att skydda sig?
Som alltid gäller grundregeln att minska tillfällena för tjuven, ibland lättare sagt än gjort. Vad jag menar är att se till att skydda de fönster och dörrar där det finns ett insynsskydd utifrån, exempelvis en berså, ett uthus eller annat. Att göra de egna värdesakerna mindre lönande är bra och enklast då är att märka sina saker. Det finns märkning för allt från mekanisk till användning av DNA och tala om det med skyltning.
Att samverka i området genom att vänligt närma sig personer som uppträder misstänksamt, genom att fråga om de söker någon och om de vill ha hjälp. Meddela dina grannar om det märkliga beteendet och givetvis polis.
Samarbeta med hundägarna i området. De ser och hör mycket och är de som är ute flera gånger per dygn för att rasta sina djur.
En fungerande Grannsamverkan är bevisligen bra och där framhåller jag vikten av att hålla igång organisationen och meddela polisen förändringar. Vissa saker, motorcyklar och båtmotorer och även båtar kan förses med spårsändare eller transpondrar av olika slag.
Albin Näverberg /0708-95 15 0

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.