Stöldskydd och Grannsamverkan

Höstmöte 2014

Drygt 40 medlemmar kom till föreningens höstmöte för att informera sig om stöldskyddsmärkning med SmartDNA, få tips om brottsförebyggande åtgärder för fönster och dörrar och höra om Grannstödsbilens verksamhet i vår kommun.

Höstmöte 2014

Höstmöte 2014

Pär Sandevik presenterade den nya teknikens alla möjliga användningsområden, hur polisens arbete har förändrats tack vare SmartDNA märkning, hur företag och bostadsområden har skonats från stölder efter märkning med DNA. Här finns mer information om produkten.
Lars Lundin från AB Norrlås berättade om hur de oftast ser ut efter ett inbrott, vanligast genom uppbruten altandörr och hur man på bästa sätt kan försvåra inbrott med till exempel en C-profil mellan karm och dörr.

Höstmöte 2014

Höstmöte 2014

Maria Monreal, samordnare för grannstödsverksamheten i Järfälla kommun, och Lars Danielsson, grannstödsbilförare, berättade och svarade på frågor om Grannsamverkan, om hur polisens nya organisation har förändrat kommunikation och informationsvägar till grannsamverkans kontaktpersoner. Alla inbrott i kommunen kommer att publiceras av närpolisen på en hemsida, Grannsamverkan Järfälla. Grannstödsbilens mål är att förhindra brott och skapa trygghet i Järfällas bostadsområden. Man rapporterar klotter, övergivna fordon och den är också utrustad med hjärtstartare för att snabbt kunna hjälpa om så behövs. Grannstöd står under en styrgrupp med representanter från Närpolisen, Järfälla kommun, Järfällahus AB och Barkarby-Skälby Villaägareförening.
Kvällen avslutades traditionellt med närvarolotteri och föreningens ordförande Gertrud Fogelstöm tackade alla för en givande kväll.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.