Internetsäkerhet på höstmötet.

Kvällens program om säkerhet på nätet lockade drygt 20 medlemmar till att komma och lyssna på Martin Appel, från PC för Alla. Han berättade om hur Virus, Hackare och Spam som angriper och försöker komma åt våra personliga konton på datorer, plattor och telefoner. Vi fick tips på hur vi kan och ska skydda oss på bästa sett mot falska webbsidor, bedragare på nätet och telefonsamtal. Han förklarade hur säkerheten har utvecklats under åren för Microsofts Windowsprogram, liksom Appels Mac OS och Android, det mobila operativsystemet för våra telefoner och plattor. Martin fick flera spontana frågor om varför och hur gör man när det blir det blir fel och han hade oftast en lösning på problemet. Efter kaffepausen fortsatte Martin att svara på frågor och berätta om hur man bör hantera mejladresser och lösenord. Det var många goda råd och intressant kunskap som spreds denna regntunga höstkväll.
En medlem lyfte frågan om hur ställer vi oss till byggandet av stora flerfamiljshus i befintlig villabebyggelse, något som planeras på flera ställen i vår kommun. Föreningen arbetar för att villa karaktären ska bibehållas. Vi skickar skrivelser till kommunen när olika planuppdrag aktualiseras.
Kvällen avslutades med traditionellt närvarolotteri och ordförande delade ut blomvinster till några lyckliga vinnare.
Du som vill engagera dig i föreningens verksamhet under 2020, tveka inte att kontakta oss, vi behöver all hjälp med att få svar på vad som sker i vår närmiljö av våra ansvariga politiker.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.