På Gång Hösten 2021

Ordföranden har ordet

Så börjar vi äntligen kunna röra oss lite ut i samhället igen och det känns bra. Har nog aldrig uppskattat mitt hus och min trädgård så mycket som det senaste året.

Till höstmötet har vi bjudit in kommunordförande, Emma Feldman, för att berätta och svara på frågor hur långt man har kommit med planering av kvarteren runt Barkarby station, Veddesta och Barkarbystaden. Eftersom det är val nästa år, så är det också intressant att höra om man har nått sina mål för den här mandatperioden.
På riksnivå bör vi villaägare vara observanta på hur de olika partierna ställer sig till en ny villabeskattning. Det kan bli en dyr historia. Även förtätning av befintliga villaområden förekommer, man vill bygga flerfamiljshus i villaområden på befintliga grönområden. Med tanke på att många människor vill bo i egen villa, så planeras det få nya villaområden.

Föreningen har sammanställt och kommer att skicka några frågor till Emma, så hon har möjlighet att förbereda sig.
Har ni frågor till henne eller om mötet, så hör av er.
Mejladress: info@villabarkskal.org

Föreningen har under året försökt följa vad som händer i vår närmiljö och skickat skrivelser med synpunkter till kommunen om soptömningen, som vi upplever har blivit både sämre och dyrare. Vi har medverkat vid samråd kring planering och detaljplaner av Veddesta. Vi har lämnat synpunkter på rådande trafiksituation vid Barkarbybron samt på kommande vid Ekonomivägen och Växthusvägen då flerfamiljshus byggs och planeras.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.